Friday, January 3, 2014

Κι επειδή μιλάμε για εκκεντρική συμπεριφορά θα σας δώσω δυο παραδείγματα. Τυφλός από έρωτα έκαψε το


Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ γεννήθηκε στο ολλανδικό χωριό Ζούντερτ τον Μάρτη του 1853. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε σε ηλικία 27 ετών και παρ ότι ενόσω ήταν ζωντανός δεν ήταν ιδιαίτερα αναγνωρισμένος, μετά την αυτοκτονία του το 1890, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Η αφηρημένη τέχνη στηρίχτηκε αρκετά στον ολλανδό ζωγράφο.
Από πολλούς θεωρείται εκκεντρικός. Από κάποιους άλλους εντελώς τρελός. Είναι γεγονός πως έχουν ειπωθεί διάφορες υποθέσεις γύρω από την κατάσταση της υγείας του. Πολλοί υποστηρίζουν πως έπασχε από επιληψία και διπολική διαταραχή, ενώ άλλοι κατηγορούν την κατανάλωση αψέντι και την κακή διατροφή, ως τις κύριες αιτίες της εκκεντρικής συμπεριφοράς του.
Κι επειδή μιλάμε για εκκεντρική συμπεριφορά θα σας δώσω δυο παραδείγματα. Τυφλός από έρωτα έκαψε το χέρι του ακουμπώντας μια αναμμένη λάμπα καθώς εκλιπαρούσε να δει τη γυναίκα που αρνήθηκε την πρόταση γάμου του. Επίσης, μια άλλη φορά νευριασμένος μετά από ένα καβγά με τον συνάδελφό του Paul Gaugin, έκοψε ένα κομμάτι από το λοβό του αυτιού του, το οποίο και χάρισε σε μια πόρνη. Εκκεντρικός ή τρελός το αφήνω σε σας.
Οι Άνθρωποι της Κοιλάδας του Όμο... 16 Νοεμβρίου 2013 | Μαριαλένα Περπιράκη
Subscribe to Blog via Email


No comments:

Post a Comment