Saturday, December 28, 2013

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το tsantiri.g


Κάστρα που παραπέμπουν granite στα παραμύθια των Αδελφών Γκριμ και του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, κάστρα που θυμίζουν άλλες εποχές με πριγκίπισσες και αυλικούς, μεταφέροντας τον επισκέπτη στο παρελθόν Τέτοια κάστρα κατασκευάζει ένας εκατομμυριούχος Κινέζος επιχειρηματίας.
Δεν έχω χόμπι, εκτός από το να φυτεύω δέντρα και να χτίζω κάστρα , είπε ο Λιου Τσονγκουά στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ έδειχνε τη θέα από τον πυργίσκο ενός από έξι κάστρα που έχει κατασκευάσει.
Ο Λιου έχτισε, πέραν των ιδιαίτερων κτιρίων, και μία ολόκληρη αυτοκρατορία χάρη στα αρτοσκευάσματά του που έγιναν ανάρπαστα στη χώρα του, με αποτέλεσμα να αποκτήσει περιουσία που του επιτρέπει κάποιες υπερβολές.
Βέβαια, με τα πλάνα του δε συμφωνούν όλοι, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που απειλήθηκε η ζωή του, αλλά και συγκρούστηκε έντονα με τοπικούς αξιωματούχους της περιοχής Τσονγκίνγκ, οι οποίοι θέλουν να βάλουν φρένο στις αρχιτεκτονικές του παρεμβάσεις.
Χωρίς να πτοηθεί, ακολούθησε την καρδιά του και σχεδίασε τα κάστρα του σύμφωνα με τους πύργους granite που στέκονται αγέρωχα σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία granite και η Γερμανία, ενώ εμπνεύστηκε και από τα κομψοτεχνήματα του Καταλανού Αντόνι Γκαουντί.
Δε στονάρει , όμως, η εικόνα ενός κάστρου μπροστά στην ομοιομορφία των κατασκευών στην Κίνα; Σύμφωνα με τον Λιου, η χώρα του χρειάζεται περισσότερα κτίρια σαν αυτά που χτίζει ώστε οι άνθρωποι να ονειρεύονται περισσότερο και να βοηθήσουν την κοινωνία να εξελιχθεί .
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Λιου δεν πρόκειται να σταματήσει στον αριθμό 6. Αντιθέτως, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ακόμα κάστρο μεγαλύτερο, πάνω στο λόφο που αυτή τη φορά θα αφήσει άφωνο τον κόσμο , ενώ ο μεγάλος του στόχος είναι να φτάσει το 100ο κάστρο.
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το tsantiri.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά granite ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. granite
| Στην κορυφή
Για αστεία, granite παράξενα, ανέκδοτα και πολύ, πολύ γέλιο κάντε like εδώ!

No comments:

Post a Comment